Krem Milky Way - Opinie
Krem Milky Way to niezwykle kremowy krem do tortu i monoporcji z mleczną i gorzką czekoladą. Konsystencją przypomina mus czekoladowy, ale jest bardziej puszysty. Dzięki dodatkowi glukozy krem jest niezwykle kremowy i błyszczący.
Pierwszy raz miałam okazję skosztować kremu namelaka, gdy byłam u Agnieszki Obłozy i to właśnie od niej dostałam ten przepis. Nie jest to jedyny przepis od Agnieszki, tortowej specjalistki, który ostatnio testowałam. Także wkrótce możecie spodziewać się więcej słodkich niespodzianek od niej.
Krem Milky Way można przygotować na dwa sposoby. Do tortu polecam go zmiksować po schłodzeniu, aby otrzymać puszysty i delikatny mus. Do monoporcji polecam pominąć etap miksowania, aby otrzymać gładki, kremowy krem. Oczywiście można też go zmiksować, ale wtedy niestety robią się dziury na powierzchni z powodu napowietrzonego kremu.
Glukoza dodana do kremu powoduje, że krem jest bardziej kremowy, gładki i lśniący. Jeśli robicie desery monoporcje z tym kremem, np. na zamówienie, to warto dodać glukozę. Dzięki temu krem zachwyci gości nie tylko smakiem ale i wyglądem. Glukoza nie wpływa jednak na smak namelaki.