Drożdże gorzelnicze puriFERM MOCKBA Moskva 21%
Drożdże aktywne puriFRERM MOCKBA MOSKVA 140g do 9kg cukru 21% to specjalnie wyselekcjonowana mieszanka, która charakteryzuje się wysoką alkoholizacją. W opakowaniu znajduje się również pożywka, minerały oraz witaminy, które są niezbędne do prawidłowego przebiegu fermentacji.
Instrukcja przygotowania:
- Rozpuścić 6-9kg cukru w 21 litrach ciepłej wody.
- Ostudzić nastaw do temperatury około 30°C.
- Dodać zawartość torebki i intensywnie wymieszać przez 1 minutę.
- Fermentować w temperaturze 18-24°C.
- Czas fermentacji zależy od ilości cukru: 6kg - 2 dni (14%), 7kg - 3 dni (17%), 8kg - 5 dni (19%), 9kg - 9-10 dni (21%).
Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 35°C, aby zapewnić prawidłowe funkcjonowanie drożdży.
Składniki: drożdże, składniki odżywcze, witaminy i mikroelementy. Produkt przeznaczony jest wyłącznie do Enologii.
Masa netto: 140g (1 opakowanie)
Opinie użytkowników
Średnia opinia: 4.32/5.