Boccanera opinie
Jajka faszerowane wielkanocne
Zacznijmy od klasyki - jajka nadziewane majonezem i chrzanem. To niewątpliwie najbardziej świąteczna odmiana, która swoim żółtym nadzieniem wyróżnia się na wielkanocnym stole. U mnie jest to obowiązkowy przepis na Wielkanoc każdego roku.
Przepis na: Jajka faszerowane wielkanocne
Jajka z chrzanem
Jajka z chrzanem to kolejna tradycyjna potrawa, która zawsze znajduje się na moim wielkanocnym stole. Chrzan nadaje jajkom charakterystyczny ostry smak, a śmietana łagodzi jego ostrość. Idealnie pasuje jako dodatek do wędliny.
Przepis na: Jajka z chrzanem
Jajka faszerowane pieczarkami
Kolejną propozycją na jajka faszerowane są aromatyczne pieczarki. Wystarczy je delikatnie posiekać, lekko podsmażyć na patelni i połączyć z żółtkiem, majonezem, czosnkiem oraz świeżą natką pietruszki. Efekt? Po prostu rewelacyjny smak!