Shoku opinie
Przed przyjazdem na Majorkę nasłuchaliśmy się mnóstwo dobrych rzeczy o wyspie. Piękne plaże, mili ludzie, widoki. Zmieniający się krajobraz wygodny do zwiedzania zarówno pieszymi wycieczkami jak i autem po wyspie. Za to nie było dużo o jedzeniu. Jak wszędzie gdzie jest dużo hoteli z all inclusive i turystów z głębokimi kieszeniami. Jechaliśmy tu bez dogłębnego przygotowania i mapy atrakcji, jechaliśmy po prostu odpocząć. Okazało się jednak, że dojedzenia jest tu mnóstwo dobroci, wystarczy tylko dobrze się rozglądać! Albo znać nas, bo wszystko co znaleźliśmy Wam tu polecimy!
GDZIE ZJEŚĆ W PALMA DE MALLORCA?
- Surry Hills - australijski brunch house, idealne na śniadanie. Menu zawiera zarówno dania słodkie jak i słone, polecamy wersję z guacamole i hummusem.
- UCO Bakery, Fika Farina, Palma Bread - miejsca z wysokim poziomem pieczywa, warto spróbować różnorodnych wypieków.
- La Rosa Vermuteria - popularny lokal z różnorodnymi tapas i wermutami, warto spróbować krokiecików, czypimientos de padron oraz sałatki rosyjskiej.
- Bar La Sang - nowoczesne podejście do tapas i wina, polecamy tatar z chipsami ziemniaczanymi oraz tostadas z miejscową pikantną kiełbasą.
- Mercat Negre (Mercat d'Olivar) - miejsce z fantastycznymi świeżymi owocami morza, polecamy krewetki, gulasz rybno-grzybowy i długogotowaną kałamarnicę.
- CAV Vins - bar oferujący lokalne wina naturalne oraz piwa i cydry.
- Mistral Coffee, Nano Coffee Lab - miejsca na kawę, każde z odmiennym podejściem do ziaren specialty.