Galicja Łódź - Opinie
Blisko 20 czekoladowych deserów i specjalnych kaw do spróbowania w 10 dni. Festiwal startuje 12. kwietnia, więc czas poznać uczestników najsłodszego wydarzenia w mieście. Razem z Łódzkim Centrum Wydarzeń, Fuzją i Instytutem Kawy zapraszamy was na kolejną edycję Festiwalu Czekolady i Kawy. Łódzkie kawiarnie i restauracje specjalnie na ten czas przygotowały swoje czekoladowe i kawowe propozycje. Możecie spodziewać się turbo czekoladowych deserów - wśród nich nie zabraknie fondantów z płynną czekoladą w środku, czekoladowych musów, tortów, bez, monoporcji czy deserów lodowych. Będą też dopasowane do nich kawy, niektóre z nich mogłyby stanowić deser sam w sobie. Będzie na wypasie! Ale desery i kawy to nie wszystko czego możecie spodziewać się na festiwalu, przygotowaliśmy mnóstwo słodkich atrakcji!
Opinie użytkowników
- Cafe Verte (Piotrkowska 113)
Deser: Musssss - delikatny mus sernikowo-czekoladowy z nutą pomarańczy i kruszonką z palonej białej i mlecznej czekolady, posypany prażoną pistacją z solą morską
Kawa: Pistacchio cafe - włoska kawa z domową bitą śmietaną i prażoną pistacją
Ceny: Deser 19 zł | Kawa 14 zł
- Cocoart's (Okopowa 111)
Deser: Monoporcja - mus z ciemnej bardzo wytrawnej czekolady origin pochodzącej z Wenezueli. W środku znajduje się chrupiąca kula z pasty kokosowej z ciasteczkami oraz mleczną czekoladą. Na górze mus z cytryny i białej czekolady oraz gałązka z ciemnej czekolady.
Kawa: Affogato dla odważnych - espresso doppio zanurzone w lodach śmietankowych
Ceny: Deser 29 zł | Kawa 17 zł
Średnia opinia: 3.93/5.