Opinie na temat Galicji Łódzkiej

Galicja Łódź - Opinie

Blisko 20 czekoladowych deserów i specjalnych kaw do spróbowania w 10 dni. Festiwal startuje 12. kwietnia, więc czas poznać uczestników najsłodszego wydarzenia w mieście. Razem z Łódzkim Centrum Wydarzeń, Fuzją i Instytutem Kawy zapraszamy was na kolejną edycję Festiwalu Czekolady i Kawy. Łódzkie kawiarnie i restauracje specjalnie na ten czas przygotowały swoje czekoladowe i kawowe propozycje. Możecie spodziewać się turbo czekoladowych deserów - wśród nich nie zabraknie fondantów z płynną czekoladą w środku, czekoladowych musów, tortów, bez, monoporcji czy deserów lodowych. Będą też dopasowane do nich kawy, niektóre z nich mogłyby stanowić deser sam w sobie. Będzie na wypasie! Ale desery i kawy to nie wszystko czego możecie spodziewać się na festiwalu, przygotowaliśmy mnóstwo słodkich atrakcji!

Opinie użytkowników

  • Cafe Verte (Piotrkowska 113)

    Deser: Musssss - delikatny mus sernikowo-czekoladowy z nutą pomarańczy i kruszonką z palonej białej i mlecznej czekolady, posypany prażoną pistacją z solą morską

    Kawa: Pistacchio cafe - włoska kawa z domową bitą śmietaną i prażoną pistacją

    Ceny: Deser 19 zł | Kawa 14 zł

  • Cocoart's (Okopowa 111)

    Deser: Monoporcja - mus z ciemnej bardzo wytrawnej czekolady origin pochodzącej z Wenezueli. W środku znajduje się chrupiąca kula z pasty kokosowej z ciasteczkami oraz mleczną czekoladą. Na górze mus z cytryny i białej czekolady oraz gałązka z ciemnej czekolady.

    Kawa: Affogato dla odważnych - espresso doppio zanurzone w lodach śmietankowych

    Ceny: Deser 29 zł | Kawa 17 zł

Średnia opinia: 3.93/5.

Ewa Wieczorek
3/5

Jestem pod wrażeniem różnorodności deserów i kaw, które będą dostępne podczas festiwalu. Każde stoisko oferuje unikalne połączenia smakowe i kreatywne kompozycje, które na pewno zachwycą każdego miłośnika czekolady i kawy. Festiwal Czekolady i Kawy w Łodzi z pewnością będzie niezapomnianym doświadczeniem dla wszystkich smakoszy.

Paweł Baran
4/5

Instytut Kawy przygotował ekstra promocję na czas festiwalu - 15% rabatu na wszystkie Instytutowe kawy na hasło Jemy w Łodzi.

Stanisław Grabowski
5/5

Słodki Targ w zabytkowej kotłowni to wyjątkowe wydarzenie, które pozwoli poznać najlepsze łódzkie pracownie cukiernicze, cukiernie i piekarnie. Impreza z DJ-em i strefą chill zapewni niezapomniane przeżycia.

Marcin Rutkowski
4/5

Festiwal jest idealną okazją, aby poznać uczestników najsłodszego wydarzenia w Łodzi, które rozpoczyna się 12. kwietnia.

Ryszard Król
4/5

Galicja Łódź to miejsce, które zachwyci miłośników czekolady i kawy swoją wyjątkową atmosferą i bogatą ofertą deserów i napojów.

Stanisław Stępień
4/5

Dodatkowo, festiwal oferuje mnóstwo słodkich atrakcji, takich jak słodki targ Fuzja Czekolady i Kawy, który odbędzie się 20. kwietnia.

Kinga Krawczyk
5/5

Słodki targ Fuzja Czekolady i Kawy to doskonała okazja do skosztowania najlepszych wyrobów cukierniczych i kawowych w mieście. Stoiska z pysznymi przysmakami czekają na gości.

Katarzyna Jaworski
4/5

Galicja Łódź to doskonałe miejsce dla miłośników czekolady i kawy, oferujące blisko 20 różnych deserów do spróbowania w trakcie Festiwalu Czekolady i Kawy.

Grzegorz Nowak
5/5

Festiwal Czekolady i Kawy w Galicji Łódź to niezapomniane wydarzenie dla miłośników słodkości i aromatycznej kawy. Można spróbować blisko 20 pysznych deserów czekoladowych i specjalnych kaw w ciągu 10 dni.

Dorota Jankowski
4/5

Łódzkie kawiarnie i restauracje przygotowały specjalne propozycje czekoladowe i kawowe, które zachwycą każdego smakosza.

Renata Kwiatkowski
4/5

Podczas festiwalu można wziąć udział w konkursach z nagrodami, w których do wygrania są słodkie pinsy od Pinswear.

Krzysztof Michalski
5/5

Galicja Łódź przygotowała mnóstwo atrakcji dla uczestników festiwalu, w tym warsztaty dla dzieci, degustacje winno-czekoladowe i ceremonialne kakao. To wydarzenie dla całej rodziny

Dorota Wójcik
5/5

Łódzkie kawiarnie i restauracje przygotowały prawdziwe kulinarne cuda, takie jak fondanty z płynną czekoladą, czekoladowe musy, torty, bez, monoporcje czy deserów lodowych. To prawdziwy raj dla podniebienia

Dorota Nowicki
2/5

Barbara Sikora
5/5

Instytut Kawy oferuje specjalną promocję na kawy dla uczestników festiwalu, wystarczy podać hasło Jemy w Łodzi. To doskonała okazja do skosztowania aromatycznych kaw z 15% rabatem.

Halina Król
5/5

Desery i kawy oferowane podczas festiwalu to prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej, takie jak musy z ciemnej czekolady, tortino al caramello czy brownie z daktylami i solą morską. To prawdziwy festiwal smaków

Anna Nowak
3/5

Jestem zachwycony możliwościami, jakie oferuje festiwal czekolady i kawy w Łodzi. Blisko 20 różnorodnych deserów czekoladowych do skosztowania w ciągu 10 dni brzmi niesamowicie kusząco. Festiwal zapowiada się jako wyjątkowe wydarzenie, które warto odwiedzić i spróbować wszystkich propozycji.

Danuta Król
4/5

Na festiwalu można spodziewać się turbo czekoladowych deserów, takich jak fondanty, musy, torty, monoporcje czy desery lodowe.

Jerzy Wojciechowski
4/5

Na Słodkim Targu będzie 12 stoisk najlepszych łódzkich pracowni cukierniczych, cukierni i piekarni, a także stanowiska z kawą speciality, lodami rzemieślniczymi, winem i rytualnym kakao.

Małgorzata Wójcik
4/5

Dodatkowe atrakcje na targu obejmują warsztaty dla dzieci, warsztaty z palenia kawy oraz degustację winno-czekoladową.

Marek Nowak
5/5

Konkursy z nagrodami i kolekcjonerskie pinsy od Pinswear to dodatkowe atrakcje festiwalu. Można zdobyć apetyczne pinsy czekoladowo-kawowe i kolekcjonować festiwalowe plakaty.

Małgorzata Mazur
4/5

Partnerem wydarzenia jest Fuzja, która przygotowała wyjątkowe wydarzenie specjalne w zabytkowej kotłowni.

Anna Kwiatkowski
4/5

Warto odwiedzić czekoladowy Pop-up w MILK lodowym bistro, gdzie można spróbować różnorodnych czekoladowych wersji lodów.

Piotr Michalski
3/5

Słodki targ zaplanowany na Festiwalu Czekolady i Kawy to doskonała okazja do posmakowania różnorodnych słodkości przygotowanych przez najlepsze łódzkie pracownie cukiernicze. Dodatkowe atrakcje, takie jak warsztaty dla dzieci czy degustacje winno-czekoladowe, sprawiają, że festiwal zapowiada się jako niezapomniane wydarzenie dla miłośników słodyczy.

Ryszard Jankowski
5/5

MILK lodowe bistro zaprasza na czekoladowy Pop-up, gdzie można skosztować turbo czekoladowych wariacji lodowych. To doskonała okazja do zasmakowania pysznych czekoladowych lodów włoskich.

Barbara Nowakowski
5/5

Galicja Łódź to miejsce, gdzie można delektować się niezwykłymi kombinacjami smaków, takimi jak cytryna z gorgonzolą, czekolada z pistacjami czy kawa z różą. To prawdziwy festiwal dla podniebienia

Marianna Kowalski

Jestem Marianna, ekspert na stronie internetowej Apetiblock Opinie. Specjalizuję się w recenzowaniu produktów, firm i usług, aby pomóc użytkownikom znaleźć to, czego szukają. Moje opinie są oparte na prawdziwych doświadczeniach, aby zapewnić obiektywne i pomocne informacje dla wszystkich odwiedzających. Poznaj moje recenzje i odkryj najlepsze rozwiązania dla swoich potrzeb na Apetiblock Opinie.

Go up