Blue Cactus Opinie
Blue Cactus to prawdziwa legenda w warszawskiej kuchni tex-mex i meksykańskiej. Początkowo restauracja mieściła się przy ulicy Zajączkowskiej na Mokotowie i była jednym z niewielu miejsc w Polsce, które serwowały tego typu jedzenie. Blue Cactus to była niemalże prawdziwa gastro kuźnia i miejsce, z którego wyszło naprawdę sporo talentów, które obecnie pracują w wielu ciekawych miejscach.
Aktualnie Blue Cactus posiada dwie restauracje. Pierwszy lokal po długiej przerwie został otwarty w Elektrowni Powiśle, a drugi w Fabryce Norblina. Obydwa miejsca oferują takie same menu, więc niezależnie od wyboru, można zamówić te same dania.
Z ciekawostek, ze starego Blue Cactusa zostały wykorzystane pewne elementy dekoracyjne, w tym między innymi krzesła i stoły, które zostały zachowane na lepsze czasy. Podobnie jak z mnóstwem dekoracji czy rozwiązań pod kątem designu. W jednym i drugim czuć namiastkę starego dobrego Blue Cactusa.
Opinie użytkowników
Ale Meksyk! Magda i Łukasz Sawa Kuchnia meksykańska Na bazie tortilli bardzo smaczne:
- Quesadilla
- Fajitas
- Tacos
- Enchiladas
- Burrito
Wszystkie dania są równie smaczne! Salsy, sosy i dipy, zupy, ceviche, chili con carne, casserole, tex-mex, napoje i desery zimne i gorące, drinki, bezalkoholowe, kawy, desery, czekolady. Przepisy reszty świata, porady meksykańskie ABC, historia i kultura Meksyk od kuchni, słowniczek, restauracje, podróże, blog.
O nas:
- Współpraca/Reklama
- Kontakt