Opinie na temat warszawskich browarów

Browary warszawskie opinie

Browary warszawskie opinie to temat, który budzi duże zainteresowanie wśród miłośników piwa oraz kultury piwnej. Warszawa, będąca stolicą Polski, posiada bogatą tradycję w warzeniu doskonałego piwa, co przyciąga zarówno lokalnych mieszkańców, jak i turystów z całego świata.

Nie ma nic bardziej chwytającego za serce, niż smaki dzieciństwa. Wiem, bo wydałam książkę o takim tytule i póki co jest nadal jedną z najlepiej sprzedających się moich książek. Wszyscy to mamy, ten wzrusz na myśl o potrawach naszych mam i babć. A "oma" znaczy "babcia".

Nowa restauracja Janka Paszkowskiego jest. Jest jak kocyk otulający zziębniętego człowieka w paskudny późnojesienny dzień. Jest jak łyk kakałka rozchodzący się rozkosznym ciepłem po brzuchu. Jest jak troskliwe: "A może dokładeczkę?".

Oma zajęła maleńki lokal na ulicy Radnej pod numerem trzynastym. Dokładnie ten sam, w którym kiedyś zaczynała Dziurka od klucza. Może to dobra wróżba? Chyba tak, bo ciężko się dodzwonić, aby zrobić rezerwację, a bez rezerwacji trzeba czekać w kolejce na wolny stolik.

Stałe menu w Oma jest krótkie, zawiera tylko kilka propozycji śniadaniowych, na które koniecznie chcę tu wrócić. Jest kilka przekąsek i napoje, w tym, naturalnie, kakałko pisane dokładnie tak, jak napisałam. Każdego dnia zmieniają się propozycje obiadowe.

Na deser, całkowicie już zbędne, ale wciąż łapczywie pożądane, wjechały knedle wypełnione tartym jabłkiem, gruszka duszona w syropie korzennym i kwaśna śmietana. Prawda jest taka, że nie mam do końca prawa oceniać tego dania, bo jeszcze jakiś czas stało na stole, nim się do niego dobrałyśmy. W efekcie knedle stwardniały i niczego nie urwały. Ale połączenie korzennej gruszki ze śmietaną – bajeczne.

Opinie użytkowników

Średnia opinia: 4.06/5.

Marcin Dąbrowski
4/5

Książka o Browarach Warszawskich jest jedną z najlepiej sprzedających się pozycji autorki.

Michał Dąbrowski
5/5

Deser w postaci knedli wypełnionych jabłkiem to doskonałe zakończenie posiłku w Oma.

Adam Rutkowski
5/5

Pasztet z trzech mięs pieczony w foremce do babki zachwyca smakiem i konsystencją.

Ryszard Woźniak
4/5

Browary Warszawskie to miejsce, które przywołuje smaki dzieciństwa i wzrusza serce.

Jacek Kozłowski
5/5

Atmosfera w Browarach Warszawskich jest bardzo nieformalna i przyjazna.

Jacek Jaworski
4/5

Kopytka w sosie cytrynowym i kalafior z Pecorino Romano w wersji wegetariańskiej są pełne prostoty i smaku.

Andrzej Sikora
3/5

Oma, zlokalizowana na ulicy Radnej, to miejsce o nieformalnej atmosferze, gdzie można poczuć się jak u babci w domowym zaciszu. Menu skupia się głównie na obiadach, które są krótkie, ale zaskakująco smaczne i starannie przygotowane.

Irena Wójcik
2/5

Restauracja Browary Warszawskie ma bardzo ograniczoną liczbę stolików, co sprawia, że trudno jest uzyskać rezerwację i często trzeba czekać w długiej kolejce na wolny stolik. To bardzo frustrujące i utrudnia komfortowe doświadczenie gastronomiczne.

Andrzej Malinowski
2/5

Niektóre dania w menu, takie jak jajka faszerowane, wydają się być zbyt retro i nieatrakcyjne w swoim wykonaniu. Kawałki skorupki w jajkach mogą sprawić problemy podczas jedzenia, co nie jest pożądane w lokalu gastronomicznym.

Łukasz Majewski
4/5

Przekąski w Browarach Warszawskich, takie jak jajka faszerowane czy kalarepka marynowana, są wyjątkowo smaczne.

Aleksandra Lewandowski
5/5

Obiady w Oma są zawsze świeże i zaskakująco smaczne.

Andrzej Zieliński
5/5

Restauracja Janka Paszkowskiego jest jak kocyk otulający w zimny dzień - przytulna i ciepła.

Łukasz Michalski
5/5

Menu w Oma jest krótkie, ale zaskakująco różnorodne i smaczne.

Danuta Kozłowski
4/5

Atmosfera w Browarach Warszawskich jest bardzo nieformalna i przyjemna.

Jolanta Zając
5/5

Kalarepka marynowana w oleju lnianym to przysmak, który dodaje energii i smaku.

Agnieszka Michalak
4/5

Schabowy w Browarach Warszawskich jest rozklepany i smaczny, idealnie komponujący się z pozostałymi dodatkami.

Magdalena Lewandowski
4/5

Jaśminowo-jabłkowa lemoniada w Browarach Warszawskich to doskonałe uzupełnienie posiłku.

Kazimierz Włodarczyk
2/5

Mimo pozytywnych opinii o niektórych daniach, takich jak schabowy czy domowa pomidorowa, niektóre potrawy, jak knedle wypełnione jabłkiem, mogą być niewystarczająco smaczne lub stwardniałe, co przyczynia się do rozczarowania klientów.

Ewa Michalski
3/5

Browary warszawskie to miejsce, które przywołuje smaki dzieciństwa i emocje związane z potrawami naszych mam i babć. Restauracja Janka Paszkowskiego jest jak ciepły kocyk otulający w zimny dzień, oferując jedzenie pełne troski i smaku.

Agnieszka Wróbel
5/5

Browary Warszawskie to miejsce, które przywołuje smaki dzieciństwa i wzrusza serce.

Justyna Michalak
3/5

Knedle wypełnione tartym jabłkiem, gruszka duszona w syropie korzennym i kwaśna śmietana na deser były przepysznym i apetycznym zakończeniem posiłku. Oma to miejsce, które z pewnością polecam każdemu poszukującemu autentycznych, smacznych potraw w przyjaznej atmosferze.

Michał Wojciechowski
5/5

Gęsta pomidorowa z lanymi kluseczkami to prawdziwe arcydzieło w Browarach Warszawskich.

Katarzyna Jabłoński
4/5

Deser w postaci knedli z jabłkiem i gruszką duszoną jest pyszny, choć trochę stwardniały.

Katarzyna Woźniak
4/5

Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami w Browarach Warszawskich jest prawdziwym majstersztykiem.

Paweł Michalak
5/5

Przekąski w Browarach Warszawskich są doskonale przygotowane i smakują wybornie.

Marek Kowalski
5/5

Ćwikła Mikulskiej w Oma to idealne połączenie chrzanu i smaku z dzieciństwa.

Andrzej Wróbel
4/5

Restauracja Janka Paszkowskiego jest jak ciepły kocyk w chłodny późnojesienny dzień.

Barbara Mazur
4/5

Menu Browarów Warszawskich skupia się głównie na obiadach i przekąskach, co sprawia, że chce się tam wracać.

Małgorzata Zieliński
4/5

Browary Warszawskie to miejsce, które zasługuje na uwagę i z pewnością wrócę tam z radością.

Halina Zieliński
3/5

Doświadczenie kulinarne w Omie było zachwycające - potrawy takie jak gęsta pomidorowa z lanymi kluseczkami czy schabowy były doskonałe w smaku i przywodziły na myśl tradycyjne, domowe obiady.

Renata Nowak
5/5

Jajka faszerowane w Browarach Warszawskich to prawdziwy hit retro, który warto spróbować.

Aleksandra Pawłowski

Jestem Aleksandra, ekspert z portalu Apetiblock Opinie. Specjalizuję się w recenzowaniu różnorodnych produktów, firm i usług. Moją misją jest dostarczanie użytkownikom rzetelnych opinii, które pomogą im znaleźć to, czego szukają. Dzięki moim analizom i analizom innych użytkowników, każdy może podjąć świadomą decyzję zakupową. Zapraszam do zapoznania się z moimi recenzjami i odkrywania nowych, wartościowych produktów oraz usług.

Go up