Browary warszawskie opinie
Browary warszawskie opinie to temat, który budzi duże zainteresowanie wśród miłośników piwa oraz kultury piwnej. Warszawa, będąca stolicą Polski, posiada bogatą tradycję w warzeniu doskonałego piwa, co przyciąga zarówno lokalnych mieszkańców, jak i turystów z całego świata.
Nie ma nic bardziej chwytającego za serce, niż smaki dzieciństwa. Wiem, bo wydałam książkę o takim tytule i póki co jest nadal jedną z najlepiej sprzedających się moich książek. Wszyscy to mamy, ten wzrusz na myśl o potrawach naszych mam i babć. A "oma" znaczy "babcia".
Nowa restauracja Janka Paszkowskiego jest. Jest jak kocyk otulający zziębniętego człowieka w paskudny późnojesienny dzień. Jest jak łyk kakałka rozchodzący się rozkosznym ciepłem po brzuchu. Jest jak troskliwe: "A może dokładeczkę?".
Oma zajęła maleńki lokal na ulicy Radnej pod numerem trzynastym. Dokładnie ten sam, w którym kiedyś zaczynała Dziurka od klucza. Może to dobra wróżba? Chyba tak, bo ciężko się dodzwonić, aby zrobić rezerwację, a bez rezerwacji trzeba czekać w kolejce na wolny stolik.
Stałe menu w Oma jest krótkie, zawiera tylko kilka propozycji śniadaniowych, na które koniecznie chcę tu wrócić. Jest kilka przekąsek i napoje, w tym, naturalnie, kakałko pisane dokładnie tak, jak napisałam. Każdego dnia zmieniają się propozycje obiadowe.
Na deser, całkowicie już zbędne, ale wciąż łapczywie pożądane, wjechały knedle wypełnione tartym jabłkiem, gruszka duszona w syropie korzennym i kwaśna śmietana. Prawda jest taka, że nie mam do końca prawa oceniać tego dania, bo jeszcze jakiś czas stało na stole, nim się do niego dobrałyśmy. W efekcie knedle stwardniały i niczego nie urwały. Ale połączenie korzennej gruszki ze śmietaną – bajeczne.
Opinie użytkowników
Średnia opinia: 4.06/5.