Restauracja Krochmal
Restauracja Krochmal, położona w Piotrkowie Trybunalskim, była miejscem kulinarnej rewolucji w lipcu 2015 roku. Po odwiedzeniu przez znaną restauratorkę Magdę Gessler, restauracja zmieniła nazwę na "Krochmal" i wprowadziła nowe, innowacyjne dania, takie jak czekadełko wileńskie, bulion z żółtkiem, sztuka mięsa wołowego i kisiel.
Zarówno mieszkańcy Piotrkowa, jak i goście z zewnątrz miasta mieli podzielone opinie na temat restauracji. Jedni cieszyli się z nowych smaków, podczas gdy inni skarżyli się na wysokie ceny i obsługę. Maja Wijata, prowadząca "Krochmal", pozytywnie oceniła udział w programie "Kuchenne Rewolucje", jednak zimą, pomimo sukcesu letniego, restauracja musiała zostać zamknięta z powodu trudności rynkowych w Piotrkowie.
Kamienicą, w której mieściła się restauracja, zarządza TBS, a niedługo można się spodziewać przetargu na wynajem lokalu po "Krochmalu". Miejscowi mają nadzieję, że restauracja ponownie zagości w tym historycznym miejscu, które wcześniej gościło "Staromiejską".
Opinie użytkowników
Po zamknięciu restauracji Krochmal, opinie użytkowników były podzielone. Niektórzy tęsknili za unikalnymi smakami i atmosferą lokalu, podczas gdy inni wyrazili rozczarowanie z powodu braku alternatywnych miejsc do spożywania wysokiej jakości dań w Piotrkowie.