Winny Garaż Opinie
Winny Garaż to miejsce, które zdobywa coraz większą popularność wśród miłośników dobrej kuchni. Jednak, co takiego sprawia, że opinie na jego temat są tak entuzjastyczne?
Jak nie dopchniecie chlebkiem, to macie keto śniadanie jak złoto. To jest proste, szybkie, przyjmie dowolne dodatki i sprawdzi się i na długie weekendowe śniadanie, i na szybką akcję przed wyjściem do roboty. Szparagów nie trzeba wcześniej gotować, a łączny czas przygotowania to ok. 10 minut. Jak dla mnie - bomba.
Moja frittata jest dość cienka, bo robiłam ją z 4 jajek. Jeśli użyjecie większej ilości, to wyjdzie grubsza, ale będzie wymagała dłuższego smażenia. Zawsze na niewielkim ogniu i zawsze pod przykryciem, aż do ścięcia się jajek. A jeśli użyjecie białych szparagów, to prawdopodobnie trzeba je będzie obrać.
Frittata ze szparagami - przepis:
- Składniki na 2 porcje:
- 4-5 jajek (wiadomo, że zerówek)
- 6-7 zielonych lub białych szparagów
- 1 łyżka masła
- 2-3 łyżki śmietanki 30% tłuszczu
- ok 50 g sera koziego, owczego lub fety
- listki bazylii do dekoracji
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie: Na patelni na średnim ogniu topimy masło. W tym czasie do miski wbijamy jajka, dolewamy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem i trzepaczką ubijamy na jednolitą masę. Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, odcinamy główki, a pozostałą część tniemy obieraczką do warzyw na wstążki. Masę jajeczną wlewamy na patelnię, dodajemy wstążki i główki szparagów i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem aż jajka się zetną. Przy tej ilości jaj potrwa to 5-7 minut. Po usmażeniu dekorujemy serem i bazylią i od razu podajemy.
Opinie użytkowników
Spodobał Ci się przepis? To fajnie ? Będzie mi miło, jeśli go polubisz lub udostępnisz. Dziękuję!
Drodzy Goście, przypominamy o nowych danych teleadresowych +48 692 786 041 - rezerwacje stolika oraz zamówienia na wynos+48 696 035 050 - organizacja przyjęć, telefon czynny: wt-pt od 12:00 do 20:00 e-mail: [email protected]
Średnia opinia: 3.76/5.