Opinie Rosjan na różne tematy

Rusiko Opinie

Rusiko to restauracja serwująca kuchnię gruzińską, która zdobyła uznanie wielu klientów. Jednym z przepisów, który cieszy się popularnością wśród gości, jest frittata ze szparagami.

Jak nie dopchniecie chlebkiem, to macie keto śniadanie jak złoto. To jest proste, szybkie, przyjmie dowolne dodatki i sprawdzi się i na długie weekendowe śniadanie, i na szybką akcję przed wyjściem do roboty. Szparagów nie trzeba wcześniej gotować, a łączny czas przygotowania to ok. 10 minut. Jak dla mnie - bomba.

Moja frittata jest dość cienka, bo robiłam ją z 4 jajek. Jeśli użyjecie większej ilości, to wyjdzie grubsza, ale będzie wymagała dłuższego smażenia. Zawsze na niewielkim ogniu i zawsze pod przykryciem, aż do ścięcia się jajek. A jeśli użyjecie białych szparagów, to prawdopodobnie trzeba je będzie obrać.

Wybaczcie zdjęcia. Owszem, stać mnie na znacznie więcej. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że byłam bardzo głodna i raz w życiu chciałam zjeść ciepłe. Dobrze, to już bez dalszych wyjaśnień, bo to naprawdę jest banalne, lecimy z przepisem.

Frittata ze szparagami - przepis

  • Składniki na 2 porcje:
    • 4-5 jajek (wiadomo, że zerówek)
    • 6-7 zielonych lub białych szparagów
    • 1 łyżka masła
    • 2-3 łyżki śmietanki 30% tłuszczu
    • ok 50 g sera koziego, owczego lub fety
    • listki bazylii do dekoracji
    • sól i pieprz do smaku

Wykonanie: Na patelni na średnim ogniu topimy masło. W tym czasie do miski wbijamy jajka, dolewamy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem i trzepaczką ubijamy na jednolitą masę. Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, odcinamy główki, a pozostałą część tniemy obieraczką do warzyw na wstążki. Masę jajeczną wlewamy na patelnię, dodajemy wstążki i główki szparagów i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem aż jajka się zetną. Przy tej ilości jaj potrwa to 5-7 minut. Po usmażeniu dekorujemy serem i bazylią i od razu podajemy.

I tyle. I smacznego! - Magda

Opinie użytkowników

Średnia opinia: 3.75/5.

Jacek Dąbrowski
4/5

Dekorowanie frittaty serem i bazylią dodaje dodatkowego smaku i estetyki potrawie.

Agnieszka Wieczorek
5/5

Rusiko to prawdziwa perełka Śniadanie z frittatą ze szparagami było absolutnie genialne. Szybkie i proste w przygotowaniu, idealne na weekendowe poranki.

Mariusz Wójcik
2/5

Po przeczytaniu recenzji na Yelpie, nie jestem przekonany/a do odwiedzenia restauracji Rusiko. Wydaje mi się, że opinie są zbyt przesadzone i mogą być nieobiektywne.

Marianna Baran
4/5

Frittata ze szparagami to dla mnie prawdziwa bomba smaku.

Irena Wieczorek
4/5

Rusiko to idealne śniadanie, proste i szybkie w przygotowaniu, które można dowolnie urozmaicić.

Stanisław Kamiński
4/5

Lubię, że Rusiko oferuje dania z jagnięciną i kurczakiem w sosie orzechowym - smaki wyjątkowe i niezapomniane.

Małgorzata Pawłowski
3/5

Rusiko to idealne miejsce na szybki posiłek przed wyjściem do pracy. Frittata ze szparagami smakuje wyjątkowo dobrze i daje energię na cały dzień.

Jacek Pawłowski
2/5

Brak informacji o cenie potraw oraz atmosferze restauracji Rusiko sprawia, że trudno mi jest ocenić, czy warto tam się wybrać.

Jolanta Nowicki
5/5

Atmosfera w Rusiko jest urocza, obsługa przyjazna, a jedzenie po prostu doskonałe. Polecam każdemu

Ryszard Wróbel
4/5

Smażenie frittaty zawsze na niewielkim ogniu i pod przykryciem daje najlepsze rezultaty.

Mariusz Krawczyk
4/5

Nie muszę wcześniej gotować szparagów, co oszczędza czas i ułatwia przygotowanie potrawy.

Agnieszka Zieliński
3/5

Rusiko to idealne miejsce na pyszne śniadanie, które przygotowuje się szybko i prosto. Jestem pod wrażeniem ich podejścia do dań.

Beata Lewandowski
3/5

Jestem pozytywnie zaskoczony jakością potraw w Rusiko. Frittata ze szparagami to danie, które chętnie polecam każdemu poszukującemu smacznej i szybkiej opcji na śniadanie.

Adam Wojciechowski
4/5

Rusiko to restauracja, gdzie można spróbować najlepszej gruzińskiej kuchni, nawet jeśli nie byłeś w Gruzji.

Beata Malinowski
4/5

Atmosfera i obsługa w Rusiko są na najwyższym poziomie, co sprawia, że wizyta w tej restauracji to prawdziwa przyjemność.

Magdalena Nowicki
4/5

Cieszę się, że frittata jest elastyczna - można ją przygotować na długie weekendowe śniadanie lub szybkie danie przed wyjściem do pracy.

Piotr Zalewski
3/5

Frittata ze szparagami w Rusiko to prawdziwa bomba smaku. Cienka i aromatyczna, idealna na szybkie i zdrowe śniadanie.

Roman Nowakowski
5/5

Restauracja Rusiko w Warszawie to prawdziwy klejnot. Serwuje najlepsze gruzińskie jedzenie poza Gruzją.

Tadeusz Baran
5/5

Lamb z burakami i kurczak w sosie orzechowym to obowiązkowe dania do spróbowania. Smakują rewelacyjnie

Jerzy Lewandowski
5/5

Rusiko to miejsce, które zdecydowanie warto odwiedzić. Gwarantuję, że będą to kulinarne doznania na najwyższym poziomie.

Krzysztof Kowalski
4/5

Frittata z 4 jajek jest idealna dla mnie, ale można zastosować większą ilość jajek dla grubszego dania.

Katarzyna Król
5/5

Jestem zachwycona smakiem tej potrawy. Delikatność szparagów doskonale komponuje się z serem i jajkami.

Roman Piotrowski
2/5

Mimo pozytywnych opinii o jedzeniu, brak informacji o obsłudze i ogólnym doświadczeniu w restauracji Rusiko mnie zniechęca. Wolałbym/miałabym pewność, że będę obsługiwany/a dobrze i że atmosfera będzie przyjemna przed zdecydowaniem się na wizytę.

Tomasz Kozłowski

Jestem Tomasz, ekspert z portalu Apetiblock Opinie. Moja pasja to recenzowanie produktów, firm i usług, aby pomóc użytkownikom w znalezieniu tego, czego szukają. Dzięki moim prawdziwym opiniiom, możesz podejmować świadome decyzje zakupowe i korzystać z najlepszych ofert na rynku. Śledź moje artykuły i bądź na bieżąco z najnowszymi trendami i rekomendacjami dotyczącymi produktów. Zaufaj mojemu doświadczeniu i znajdź najlepsze rozwiązania dla siebie!

Go up