Pierogarnia Babci Marysi
Pierogarnia Babci Marysi to legendarne miejsce w sercu miasta, które słynie z tradycyjnych polskich pierogów przygotowywanych według przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Właścicielka, Babcia Marysia, jest znana z pasji do gotowania i dbałości o autentyczny smak pierogów.
Składniki
- 2 kg ziemniaków
- 0,7 kg cebuli
- 1 kg sera białego
- 100 ml oleju
- Sól, pieprz
Aby przygotować pierogi, należy ugotować ziemniaki, dokładnie je odcedzić, przeciśnąć przez praskę. Ser biały również należy przeciśnąć przez praskę. Cebulę należy podsmażyć na złoty kolor na oleju, a następnie odlać nadmiar oleju. Następnie wszystkie składniki należy wymieszać, dodać sól i pieprz wg uznania. Gotowe pierogi Babcia Marysia życzy smacznego!
Opinie użytkowników
Średnia opinia: 3.91/5.