Smakowite pyzy flaki - gorące opinie

Pyzy flaki gorące - informacje

Nie ma nic bardziej chwytającego za serce, niż smaki dzieciństwa. Wiem, bo wydałam książkę o takim tytule i póki co jest nadal jedną z najlepiej sprzedających się moich książek. Wszyscy to mamy, ten wzrusz na myśl o potrawach naszych mam i babć. A oma znaczy babcia.

Nowa restauracja Janka Paszkowskiego jest. Jest jak kocyk otulający zziębniętego człowieka w paskudny późnojesienny dzień. Jest jak łyk kakałka rozchodzący się rozkosznym ciepłem po brzuchu. Jest jak troskliwe: "A może dokładeczkę?". To naprawdę jest jakaś forma bezczelności grać ludziom na takich nutkach. Przecież wiadomo, że jak się komuś nadusza te guziczki z dzieciństwa, to delikwent z miejsca zaczyna śpiewać falsetem. Dzięki Bogu Oma nie tylko składa obietnicę powrotu do dzieciństwa, ale również jej dotrzymuje.

Oma zajęła maleńki lokal na ulicy Radnej pod numerem trzynastym. Dokładnie ten sam, w którym kiedyś zaczynała Dziurka od klucza. Może to dobra wróżba? Chyba tak, bo ciężko się dodzwonić, aby zrobić rezerwację, a bez rezerwacji trzeba czekać w kolejce na wolny stolik. Co nie jest zaskakujące, bo stolików jest pięć, z czego trzy dwuosobowe. Genialnie spójny koncept. Tu naprawdę można się poczuć jak u babci w dużym pokoju - są stare meble, talerze z kwiatuszkami na rantach, kwiaty w wazonach, bardzo nieformalna atmosfera i główny focus na obiady.

Opinie użytkowników

  • Ulubiona kanapka Omy - dwie kromki maślanej baby smażone w jajku, chrupiący schabowy marynowany w mleku, domowe kiszone ogórki, plasterki jabłka, cebulka, ser Królewski, imieninowy sos Mikulskiej, na górze jajo sadzone i szczypiorek oraz Pecorino Romano.
  • Zupa plus dwa drugie dania - mięsne i nie.
  • Jajko faszerowane skorupką.
  • Kalarepka marynowana w oleju lnianym z cytryną i koperkiem.
  • Ćwikła Mikulskiej.
  • Pasztet z trzech mięs pieczony w foremce do babki.
  • Gęsta, domowa pomidorowa z lanymi kluseczkami, śmietaną i koperkiem.
  • Przepyszny schabowy z puree ziemniaczanym, sosem cytrynowym i mizerią ze szczypiorkową śmietaną.
  • Kopytka w sosie cytrynowym i ćwiartka kalafiora z pieca podsypana Pecorino Romano.
  • Knedle wypełnione tartym jabłkiem, gruszka duszona w syropie korzennym i kwaśna śmietana.

Na deser, knedle wypełnione jabłkiem, gruszka duszona w syropie korzennym i kwaśna śmietana to propozycja, która zachwyca.

W dobre ręce trafiła ta dziupla na Radnej. Oby jak najdłużej w jak najlepszej formie. Bezwzględnie Oma trafia na bardzo krótką listę miejsc, do których będę wracać i z radością polecać dalej. Sto lat, babciu!

Średnia opinia: 3.92/5.

Małgorzata Kowalczyk
2/5

Knedle wypełnione jabłkiem na deser były stwardniałe i zupełnie niejadalne. Połączenie z kwaśną śmietaną nie uratowało tego dania przed porażką.

Irena Kamiński
5/5

Pyzy flaki gorące są dla mnie jak podróż w czasie do smaków mojego dzieciństwa. To danie, które chwyciło mnie za serce i przypomniało mi o potrawach mojej babci.

Elżbieta Kozłowski
5/5

Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami w Oma to prawdziwe arcydzieło. Idealnie zbalansowane smaki, które rozgrzewają i dodają energii.

Bożena Sikora
5/5

Menu w Oma jest krótkie, ale bardzo zróżnicowane. Każda potrawa jest starannie przygotowana i smaczna.

Ryszard Zieliński
2/5

Pyzy flaki gorące w restauracji Omy były kompletnym rozczarowaniem. Przede wszystkim, jajko faszerowane było tak retro, że aż zabrakło mi słów. Kawałek skorupki wciąż tkwi w moich zębach, co było po prostu irytujące.

Paweł Piotrowski
3/5

Menu w Oma jest krótkie, ale zróżnicowane. Propozycje śniadaniowe i obiadowe są interesujące, a każde danie jest starannie przygotowane. Jest to miejsce, które zdecydowanie warto odwiedzić.

Kazimierz Dąbrowski
4/5

Nowa restauracja Janka Paszkowskiego, serwująca pyzy flaki gorące, jest jak ciepły kocyk otulający w chłodny dzień.

Marianna Wieczorek
5/5

Nowa restauracja Janka Paszkowskiego, Oma, jest jak ciepły kocyk otulający mnie w zimny dzień. Atmosfera tam jest niezwykle przyjemna i domowa.

Agnieszka Nowicki
5/5

Schabowy w Oma to rozpływający się w ustach smak tradycji. To danie, którego nie sposób odmówić.

Agnieszka Dudek
5/5

Deser w postaci knedli z jabłkiem i gruszką to prawdziwa uczta dla podniebienia. Połączenie smaków i tekstur było po prostu doskonałe.

Piotr Nowakowski
5/5

Kalarepka marynowana w oleju lnianym to delikatność i świeżość w jednym. To jedna z moich ulubionych przekąsek w Oma.

Henryk Michalski
4/5

Oma, restauracja serwująca pyszne pyzy flaki gorące, zaskakuje swoim spójnym konceptem i autentyczną atmosferą.

Renata Lewandowski
4/5

Smak pyzy flaki gorące jest jak powrót do domu u babci - tradycyjny, domowy i pełen troski.

Jacek Malinowski
2/5

Kalarepka marynowana była zupełnie bez smaku i nie przyniosła żadnej przyjemności podczas jedzenia. Wydawała się być sucha i pozbawiona charakteru.

Agnieszka Wieczorek
3/5

Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami i schabowy podane w Oma to prawdziwe mistrzostwo. Smaki są idealnie zbalansowane, a dania mięsne i bezmięsne zachwycają swoją prostotą i smakiem.

Irena Zalewski
4/5

Jestem autorką książki o tematyce kulinarnej, a pyzy flaki gorące są jednym z najlepiej sprzedających się przepisów.

Grzegorz Jaworski
2/5

Schabowy podany z puree ziemniaczanym był kompletnie rozklepany i bez smaku. Dodatkowo, sos cytrynowy był zbyt kwaśny, co zepsuło całe danie.

Ryszard Wieczorek
3/5

Nowa restauracja Janka Paszkowskiego, gdzie serwowane są pyzy flaki gorące, jest jak ciepły kocyk otulający w chłodny dzień. Atmosfera jest bardzo przyjemna i troskliwa, a jedzenie smaczne i domowe.

Justyna Grabowski
3/5

Jajka faszerowane podane w restauracji przypominają smak z dzieciństwa. Kalarepka marynowana i ćwikła Mikulskiej są również pyszne i wnoszą do stołu nutkę tradycji.

Jerzy Baran
5/5

Jajko faszerowane w Oma to prawdziwa retro uczta. Każdy kęs to powrót do smaków z dzieciństwa.

Halina Stępień
4/5

Pyzy flaki gorące to jedno z najbardziej nostalgicznych dań, które przypominają smaki dzieciństwa.

Marianna Kwiatkowski
5/5

Oma to miejsce, do którego chcę wracać i które z radością polecam każdemu. Sto lat, babciu

Monika Kaczmarek
3/5

Pyzy flaki gorące są jednym z tych dań, które przywołują wspomnienia z dzieciństwa. Smakują jak domowa kuchnia babci i potrafią rozgrzać serce. Jest to jedna z najlepiej sprzedających się książek autorki, co świadczy o popularności tego dania.

Wojciech Lewandowski
5/5

Kopytka w sosie cytrynowym i kalafior z pieca to idealna propozycja dla miłośników dań wegetariańskich. Smakowały wybornie.

Tomasz Kozłowski

Jestem Tomasz, ekspert z portalu Apetiblock Opinie. Moja pasja to recenzowanie produktów, firm i usług, aby pomóc użytkownikom w znalezieniu tego, czego szukają. Dzięki moim prawdziwym opiniiom, możesz podejmować świadome decyzje zakupowe i korzystać z najlepszych ofert na rynku. Śledź moje artykuły i bądź na bieżąco z najnowszymi trendami i rekomendacjami dotyczącymi produktów. Zaufaj mojemu doświadczeniu i znajdź najlepsze rozwiązania dla siebie!

Go up