Uki Uki Opinie
Przed przyjazdem na Majorkę nasłuchaliśmy się mnóstwo dobrych rzeczy o wyspie. Piękne plaże, mili ludzie, widoki. Zmieniający się krajobraz wygodny do zwiedzania zarówno pieszymi wycieczkami jak i autem po wyspie. Za to nie było dużo o jedzeniu. Jak wszędzie gdzie jest dużo hoteli z all inclusive i turystów z głębokimi kieszeniami. Jechaliśmy tu bez dogłębnego przygotowania i mapy atrakcji, jechaliśmy po prostu odpocząć. Okazało się jednak, że dojedzenia jest tu mnóstwo dobroci, wystarczy tylko dobrze się rozglądać! Albo znać nas, bo wszystko co znaleźliśmy Wam tu polecimy!
A zatem: GDZIE ZJEŚĆ W PALMA DE MALLORCA?
Opinie użytkowników
- Surry Hills: Surry Hills reklamuje się jako australijski brunch house i rzeczywiście warto tu przyjść na ten pierwszy posiłek w ciągu dnia. W menu dania słodkie i słone - granola, french toast ale większość to różnego rodzaju tosty i kanapki. Polecamy wersję z guacamole i hummusem - w jednym kęsie smakuje to naprawdę konkretnie!
- UCO Bakery, Fika Farina, Palma Bread: Majorka zaskoczyła nas ponadprzeciętnym pieczywem. Znaleźliśmy trzy miejsca, do których koniecznie zajrzyjcie, spacerując po stolicy wyspy. Fika i Palma Bread skupiają się na słodkich wypiekach, a UCO to już bardziej piekarnia. My polecamy wziąć do ręki kanapki w wersji z foccacią.
- La Rosa Vermuteria: Bardzo popularny lokal z mnóstwem różnych tapas i ponad dwadzieścia różnych wermutów do spróbowania. Jeśli chcecie spróbować czegoś lokalnego, polecamy krokieciki czy ensaladilla rusa - sałatkę rosyjską.
- Bar La Sang: Nowoczesne podejście do tapas, z ogromną selekcją butelek wina naturalnego. Spróbujcie tatar z chipsami ziemniaczanymi lub tostadas z kiełbasą sobrasadą.
- Mercat Negre (Mercat d'Olivar): Poszukując świeżych owoców morza udaliśmy się na targ. Znaleźliśmy fantastyczne miejsce z krewetkami, gulaszem rybno-grzybowym i długogotowaną kałamarnicą z sosem z miso.
- CAV Vins: Bar oferujący lokalne wina naturalne oraz piwa i cydry. Spróbujcie lokalnych specjałów!
- Mistral Coffee, Nano Coffee Lab: Dwa miejsca na kawę - jedno z barowymi stolikami, a drugie największa palarnia na wyspie. Warto spróbować ich kawy i słodyczy.
GDZIE ZJEŚĆ W PORT DE SOLLER?
- Neni Restauracja: Połączenie kuchni hiszpańskiej, izraelskiej i arabskiej. Spróbujcie ceviche z fenkułem i lody sezamowe z chałwą.
- Patiki: Lokal działający z myślą o "farm to table", korzystający z lokalnych składników. Polecamy pieczone ziemniaki z fioletowym aioli i bakłażan z labnehem.
- Blai: Bar z winami naturalnymi i przepysznym jedzeniem. Spróbujcie tortilli z chutneyem pomidorowym, mozzarelli z figami i innych lokalnych specjałów.