Charlotte Wrocław - Najnowsze informacje
Kolejna już edycja kulinarnego festiwalu Restaurant Week odbywa się w kilkunastu miastach w całej Polsce. W samym Wrocławiu udział zapowiedziało ponad pięćdziesiąt restauracji, które przygotowały z tej okazji specjalne menu. Sprawdźmy, które restauracje przygotowały najciekawsze propozycje.
Kiedy: 13 marca - 24 kwietnia
Rezerwacje: www.restaurantweek.pl
Festiwal Restaurant Week obecny jest w Polsce od niemal dekady i każdego roku odbywają się dwie edycje - wiosenna oraz jesienna. Cała idea polega na przygotowaniu przez poszczególne restauracje specjalnego trzydaniowego menu dedykowanego tej imprezie. Koszt tych trzech dań wraz z koktajlem powitalnym to 69,99 zł.
I teraz tak, w ramach mojej wieloletniej współpracy z festiwalem Restaurant Week możecie otrzymać 15 zł rabatu na całą rezerwację dla trzech osób i więcej z kodem: WPK-W84BPP9X. Wystarczy go wpisać w procesie rezerwowania stolików i troszkę zaoszczędzić.
Opinie użytkowników
- AZJA: Jeśli lubicie azjatyckie klimaty, w Randori Ramen Buta zjecie totalnie przepyszny Cheese miso ramen, do którego dorzucono jeszcze kimchi w ramach przystawki oraz mango sticky rice na deser.
- KUCHNIA TRADYCYJNA: Obecność kaczki w menu to już niemal symbol restaurantweekowych kart. Nie inaczej jest w tym roku, a konfitowana kaczka zawitała m.in. do Stu Mostów na Świdnickiej, gdzie dodatkowo pojawiają się pate z wątróbek drobiowych lub grzybów w opcji wege.
- MIĘCHO: Mięsne z założenia knajpki przygotowują również wege propozycje swoich potraw, ale jednak nie one stanowią ich najmocniejszą stronę. Żeberka ze św. Antoniego o dziwo nie dodały do menu żeberek, a tacosy z szarpanym żebrem wołowym, do tego krem pomarańczowo-marchewkowy i babeczka nasączona ponczem limonkowym.
- WŁOSKIE: Włoskie przygody rozpoczynamy w leśnickim Cimone, gdzie można zjeść penne z salsiccią oraz carpaccio di manzo.
- INNE WARTE UWAGI: Interesujące pozycje przygotowało Papi Chulo. Tostada z tuńczykiem jako starter oraz żeberka wołowe w salsie verde, podane na placku z niebieskiej kukurydzy w formie dania głównego.
Spodobał Ci się mój wpis? Polajkuj go, udostępnij, a po więcej zapraszam na Instagram oraz fanpage i TikTok. Używajcie naszego wspólnego, wrocławskiego hasztagu #wroclawskiejedzenie.
Wpis powstał w ramach współpracy reklamowej z marką Restaurant Week.