Opinie o Charlotte we Wrocławiu

Charlotte Wrocław - Najnowsze informacje

Kolejna już edycja kulinarnego festiwalu Restaurant Week odbywa się w kilkunastu miastach w całej Polsce. W samym Wrocławiu udział zapowiedziało ponad pięćdziesiąt restauracji, które przygotowały z tej okazji specjalne menu. Sprawdźmy, które restauracje przygotowały najciekawsze propozycje.

Kiedy: 13 marca - 24 kwietnia

Rezerwacje: www.restaurantweek.pl

Festiwal Restaurant Week obecny jest w Polsce od niemal dekady i każdego roku odbywają się dwie edycje - wiosenna oraz jesienna. Cała idea polega na przygotowaniu przez poszczególne restauracje specjalnego trzydaniowego menu dedykowanego tej imprezie. Koszt tych trzech dań wraz z koktajlem powitalnym to 69,99 zł.

I teraz tak, w ramach mojej wieloletniej współpracy z festiwalem Restaurant Week możecie otrzymać 15 zł rabatu na całą rezerwację dla trzech osób i więcej z kodem: WPK-W84BPP9X. Wystarczy go wpisać w procesie rezerwowania stolików i troszkę zaoszczędzić.

Opinie użytkowników

  • AZJA: Jeśli lubicie azjatyckie klimaty, w Randori Ramen Buta zjecie totalnie przepyszny Cheese miso ramen, do którego dorzucono jeszcze kimchi w ramach przystawki oraz mango sticky rice na deser.
  • KUCHNIA TRADYCYJNA: Obecność kaczki w menu to już niemal symbol restaurantweekowych kart. Nie inaczej jest w tym roku, a konfitowana kaczka zawitała m.in. do Stu Mostów na Świdnickiej, gdzie dodatkowo pojawiają się pate z wątróbek drobiowych lub grzybów w opcji wege.
  • MIĘCHO: Mięsne z założenia knajpki przygotowują również wege propozycje swoich potraw, ale jednak nie one stanowią ich najmocniejszą stronę. Żeberka ze św. Antoniego o dziwo nie dodały do menu żeberek, a tacosy z szarpanym żebrem wołowym, do tego krem pomarańczowo-marchewkowy i babeczka nasączona ponczem limonkowym.
  • WŁOSKIE: Włoskie przygody rozpoczynamy w leśnickim Cimone, gdzie można zjeść penne z salsiccią oraz carpaccio di manzo.
  • INNE WARTE UWAGI: Interesujące pozycje przygotowało Papi Chulo. Tostada z tuńczykiem jako starter oraz żeberka wołowe w salsie verde, podane na placku z niebieskiej kukurydzy w formie dania głównego.

Spodobał Ci się mój wpis? Polajkuj go, udostępnij, a po więcej zapraszam na Instagram oraz fanpage i TikTok. Używajcie naszego wspólnego, wrocławskiego hasztagu #wroclawskiejedzenie.

Wpis powstał w ramach współpracy reklamowej z marką Restaurant Week.

Średnia opinia: 4.05/5.

Tomasz Wróbel
3/5

Restauracje biorące udział w festiwalu mają naprawdę interesujące zestawy dań, które sprawiają, że chce się spróbować czegoś nowego i wyjątkowego. Można poczuć smaki Azji, tradycyjnej kuchni polskiej oraz włoskich specjałów, co na pewno zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Jestem pewien, że każdy znajdzie coś dla siebie podczas tej kulinarny festiwalu.

Stanisław Adamczyk
5/5

Jestem pod wrażeniem różnorodności restauracji w Charlotte Wrocław - od tradycyjnej kuchni po nowoczesne smaki, każdy znajdzie coś dla siebie.

Agnieszka Baran
4/5

Cena trzech dań wraz z koktajlem powitalnym w ramach festiwalu jest bardzo atrakcyjna - tylko 69,99 zł.

Jerzy Kwiatkowski
4/5

Wspaniałe restauracje biorące udział w festiwalu Restaurant Week oferują unikalne menu, które zachwyci każdego smakosza.

Irena Olszewski
2/5

Obsługa w Charlotte Wrocław była bardzo nieprofesjonalna i niezbyt pomocna, co sprawiło, że czułem się zaniedbany jako gość.

Jan Majewski
5/5

Jestem pod wrażeniem różnorodności kuchni azjatyckiej, tradycyjnej oraz mięsnej, którą można spróbować podczas festiwalu Restaurant Week w Charlotte Wrocław.

Kinga Jaworski
5/5

Wykorzystanie kodu zniżkowego podczas festiwalu Restaurant Week w Charlotte Wrocław pozwala zaoszczędzić pieniądze i skosztować wyśmienitych dań w korzystnej cenie.

Elżbieta Rutkowski
5/5

Restauracje w Charlotte Wrocław serwują wyśmienite dania, które urzekają nie tylko podniebienie, ale także estetycznie prezentują się na talerzu.

Kazimierz Olszewski
5/5

Spacerując po ulicach Charlotte Wrocław można poczuć magiczną atmosferę i ciepło mieszkańców, co sprawia, że pobyt tutaj jest niezapomniany.

Anna Adamczyk
5/5

Charlotte Wrocław to niezwykle urokliwe miasto, które przyciąga turystów swoim pięknem i historią.

Dorota Malinowski
5/5

Dzięki festiwalowi Restaurant Week w Charlotte Wrocław można odkryć nowe smaki i restauracje, które zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Marek Włodarczyk
5/5

Restauracje w Charlotte Wrocław prezentują wysoki poziom gastronomiczny, co sprawia, że każdy posiłek jest prawdziwą ucztą dla podniebienia.

Elżbieta Rutkowski
4/5

Charlotte Wrocław to jedno z najbardziej interesujących wydarzeń kulinarnych w mieście.

Kinga Dudek
5/5

Klimat festiwalu Restaurant Week w Charlotte Wrocław jest niepowtarzalny i zachęca do odkrywania nowych smaków i doświadczeń kulinarnej podróży.

Maria Krawczyk
4/5

Możliwość skorzystania z kodu rabatowego na rezerwację dla trzech osób i więcej sprawia, że uczestnictwo w Charlotte Wrocław jest jeszcze bardziej korzystne.

Joanna Rutkowski
2/5

Pomimo obiecujących opinii, Charlotte Wrocław okazało się być bardzo głośnym i hałaśliwym miejscem, co utrudniło mi wypoczynek i relaks podczas pobytu.

Michał Jabłoński
2/5

Śniadanie serwowane w Charlotte Wrocław było bardzo ubogie w wybór i niezbyt smaczne, co sprawiło, że nie cieszyłem się z pobytu tam.

Jacek Nowak
4/5

Wybór restauracji uczestniczących w festiwalu jest imponujący, co daje duże możliwości odkrycia nowych smaków i doznań kulinarnych.

Stanisław Krawczyk
2/5

Charlotte Wrocław ma bardzo niewygodne i mało przestronne pokoje, co sprawia, że pobyt tam był dla mnie bardzo niekomfortowy.

Jacek Nowak
5/5

Menu specjalne przygotowane przez restauracje podczas festiwalu Restaurant Week w Charlotte Wrocław zaskakują kreatywnością i starannością w doborze składników.

Renata Jabłoński
3/5

Po raz kolejny biorę udział w festiwalu kulinarnej Restaurant Week w Wrocławiu. Ponad pięćdziesiąt restauracji przygotowało specjalne menu na tę okazję. Jest to wydarzenie, które odbywa się od niemal dekady i przyciąga wielu miłośników dobrego jedzenia. Ciekawe propozycje można znaleźć w różnych kuchniach, od azjatyckiej po tradycyjną i włoską.

Dariusz Stępień

Jestem Dariusz, ekspert i pasjonat strony internetowej Apetiblock Opinie. Moja misja to dostarczanie rzetelnych recenzji produktów, firm i usług. Na moim portalu znajdziesz informacje, których potrzebujesz, oparte na autentycznych opiniach użytkowników. Dzięki mojej wiedzy i zaangażowaniu pomagam innym w dokonywaniu świadomych wyborów zakupowych. Moja pasja do testowania i oceniania różnych produktów sprawia, że zawsze staram się dostarczyć najbardziej wartościowe informacje dla naszej społeczności online.

Go up